News

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τα σφάλματα και τα παράσιτα (αριθμός 5 μπορεί να σας εκπλήξει)

1. Οι κοριοί είναι σαν βρικόλακες

Οι κοριοί σχεδόν εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940 και του 1950 αφού ήταν άφθονοι πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τώρα, όμως,  επέστρεψαν με εκδίκηση . Κανείς δεν θα μπορούσε να χάσει τα κρούσματα κοριών που συμβαίνουν σε μεγάλες πόλεις και ξενοδοχεία ή ιστορίες για ανθρώπους που  σκοπίμως απελευθερώνουν κοριούς  στα καταστήματα.

Γνωρίζατε ότι οι κοριοί τρέφονται με αίμα θηλαστικών και πτηνών; Μπορούν επίσης να ζήσουν για μερικούς μήνες χωρίς γεύμα αίματος, επομένως η πείνα τους δεν αποτελεί επιλογή για να απαλλαγούμε από αυτά. Χρειάζεστε πολύ πιο ακραίες στρατηγικές για να τους βγάλετε από το σπίτι σας.

2. Οι νυχτερίδες κάνουν πιθανές τις μπανάνες, τα αβοκάντο και τα μάνγκο

Ενώ τις περισσότερες φορές συνδέουμε τις νυχτερίδες με το Halloween και οι περισσότεροι άνθρωποι τις βρίσκουν ανατριχιαστικές και τρομακτικές, είναι πραγματικά απαραίτητες για την επικονίαση μερικών από τα πιο δημοφιλή φαγητά μας. Πείτε αντίο στην μπανάνα πριν την προπόνηση, το τοστ με αβοκάντο και τη σοκολάτα, αν δεν υπάρχουν νυχτερίδες.

Υπάρχουν 300 διαφορετικά είδη φρούτων που χρειάζονται νυχτερίδες για επικονίαση. Άπλωσαν τους σπόρους για συναυλίες, ξηρούς καρπούς, κακάο, αγαύη και κάκτους saguaro, μεταξύ πολλών άλλων.

3. Οι οικιακές μύγες γεύονται με τα πόδια τους

Οι μύγες έχουν υποδοχείς γεύσης, που ονομάζονται chemonsensilla, στα πόδια τους. Όταν προσγειώνονται σε κάτι που θέλουν να φάνε (το μπάρμπεκιου σας, φαγητό που έχει μείνει έξω, περιττώματα ζώων), περπατούν για να γευτούν ό,τι θέλουν να φάνε.

Οι μύγες ζουν από μια  υγρή διατροφή  επειδή δεν έχουν την ικανότητα να μασούν την τροφή. Μόλις δοκιμάσουν το φαγητό τους, αναμειγνύουν τους πεπτικούς χυμούς τους σε αυτό το αντικείμενο. Οι χυμοί το χωρίζουν σε μικρά κομμάτια που οι μύγες μπορούν να φάνε με το στόμα τους, που ονομάζονται προβοσκίδα.

Οι πεταλούδες γεύονται και με τα πόδια τους, αλλά οι πεταλούδες είναι πολύ πιο ευπρόσδεκτες από τις μύγες!

4. Κουνούπια σαν βρωμερά πόδια

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φαίνεται να δέχεστε περισσότερα τσιμπήματα κουνουπιών στα πόδια και τους αστραγάλους σας όταν είστε ξυπόλητοι ή φοράτε σανδάλια; Δεν το φαντάζεσαι. Τα κουνούπια  έλκονται από τις μυρωδιές  που αναδύονται από τα ιδρωμένα πόδια και τις κάλτσες.

Τα κουνούπια δεν μας βλέπουν και βουίζουν. μάλλον μας μυρίζουν. Έτσι, τα βρωμερά πόδια, τα σαπούνια, τα αποσμητικά και τα αρώματα μπορούν να προσελκύσουν (ή να απωθήσουν) τα κουνούπια.

5. Οι κατσαρίδες υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια

Έχετε ακούσει ότι οι κατσαρίδες είναι τα μόνα πράγματα που μπορούν να επιβιώσουν από μια πυρηνική έκρηξη, σωστά; Αν και αυτό μπορεί να είναι λίγο υπερβολή, οι κατσαρίδες υπάρχουν κυριολεκτικά για εκατομμύρια χρόνια.

Οι κατσαρίδες όπως τις γνωρίζουμε σήμερα υπήρχαν πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια. Περπατούσαν ανάμεσα στους δεινόσαυρους την Ιουρασική περίοδο και είναι ακόμα εδώ, τρομοκρατώντας τους ιδιοκτήτες σπιτιών τρομοκρατημένοι από ζωύφια.

6. Σβηστά με τα κεφάλια τους

Οι κατσαρίδες μπορεί να μην είναι σε θέση να επιβιώσουν σε μια πυρηνική αποκάλυψη, αλλά μπορούν να ζήσουν έως και μια εβδομάδα χωρίς το κεφάλι τους, έναν μήνα χωρίς φαγητό και δύο εβδομάδες χωρίς νερό.

Όχι μόνο μπορούν να επιβιώσουν, αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να σκοτώσετε μια κατσαρίδα, ξέρετε πόσο γρήγοροι είναι. Έχουν έξι πόδια και μόλις ξεκινήσουν όλα, μπορούν να τρέξουν με ταχύτητα σχεδόν 2 μίλια την ώρα.

Είναι φυσικοί οδοκαθαριστές και θα φάνε σχεδόν οτιδήποτε βρουν, αλλά προτιμούν τη ζάχαρη και άλλα γλυκά τρόφιμα. Στη φύση, είναι χρήσιμα, καθώς καταναλώνουν οργανικά απόβλητα. Στα σπίτια μας, όμως, αφήνουν πίσω τους μικρόβια και βακτήρια.

7. Scorpions Birth Live Babies

Σε αντίθεση με τα έντομα, οι σκορπιοί γεννούν ζωντανά μωρά αντί να γεννούν αυγά και μπορούν να γεννήσουν έως και 100 τη φορά. Όταν γεννιούνται, έχουν έναν μαλακό εξωσκελετό. Στη συνέχεια ιππεύουν στην πλάτη της μητέρας τους μέχρι να σκληρύνει ο εξωσκελετός τους, συνήθως 10 έως 20 ημέρες μετά τη γέννηση.

8. Οι γρύλοι ακούν με τα πόδια τους

Οι γρύλοι ακούν με μικροσκοπικά αυτιά που βρίσκονται στα μπροστινά τους πόδια, ακριβώς κάτω από τα γόνατά τους. Ακριβώς όπως οι γρύλοι, οι ακρίδες, οι κατύδιδες και οι ακρίδες ακούν επίσης με τα πόδια τους.

Ένα άλλο διασκεδαστικό γεγονός για τους γρύλους είναι ότι μόνο τα αρσενικά κελαηδούν. Έχουν ένα τραγούδι για να προσελκύουν θηλυκούς γρύλους, ένα τραγούδι για να προειδοποιούν άλλα αρσενικά να φύγουν και ένα τραγούδι για να προειδοποιούν άλλα αρσενικά και θηλυκά τριζόνια ότι ο κίνδυνος είναι κοντά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα κελαηδίσματα του κρίκετ για να πείτε τη θερμοκρασία. Κελαηδούν περισσότερο όταν ο καιρός είναι ζεστός, έτσι μπορείτε να μετρήσετε τον αριθμό των κελαηδημάτων που ακούτε σε 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να προσθέσετε 37 σε αυτόν τον αριθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *